Receptet på denna soppan är inspirerat av min väninna Elizabeth i Kroatien som lagar denna på sommaren med grönsaker hon handlat från den lokala bonden och kött från kötthandlaren. Riktigt god, nyttig och lättlagad. Tänk på att börja i god tid eftersom köttet måste koka väldigt länge för att bli mört.
Ingredienser
Grytbitar av nöt eller fläsk
Potatis
Morötter
Gul lök
Grönsaker, t ex paprika, palsternacka, broccoli - "vad man har hemma"
Grönsaksbuljongtärning
Köttbuljongtärning
Vegeta krydda
Hel kryddpeppar
Vitpeppar
Tillagning
Använd en stor gryta och bryn köttet och hackad lök tillsammans så att det får lite färg. Häll på vatten, lägg ner buljongtärningarna och låt koka ca 1-1.5 timme. Skala o skiva morötterna, skala potatisen och dela i mindre bitar, dela även övriga grönsaker. Lägg ner grönsakerna i grytan. Krydda med lite vegeta, kryddpeppar och vitpeppar. Låt småkoka tills grönsakerna är mjuka (ca 10-15 min).
Servera med knäckebröd/bröd, ost och smör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar