Spagetti Carbonara

Passar bra att servera tillsammans med rostat bröd med smör och en tomat- och isbergssallad.
Ingredienser (4 pers)
ca 500-600 g (torrvara) spagetti
280 g bacon (2 pkt) eller rimmat sidfläsk
4 dl gröna ärter (frysta el 1 burk konserverade à 400 g)
2 ägg
3 msk vegetabilisk olja
2 gula lökar
1-2 vitlöksklyftor
grovmalen svartpeppar
basilika, parmesanost
Tillagning
Koka spagettin enligt anvisningar på paketet och spola av i ett durkslag. Låt rinna av väl. Häll av spadet från ärterna. Skiva baconet i mindre bitar. Stek baconbitarna direkt i en het panna (något matfett i pannan behövs inte). Låt de färdigbrynta baconbitarna rinna av på hushållspapper.
Skala och hacka löken fint. Pressa vitlöksklyftorna och bryn dem lätt i oljan tillsammans med löken i en stor kastrull. Blanda den kokta spagettin i kastrullen med löken. Blanda ner ärter, baconbitar, svartpeppar samt basilika och låt allt bli varmt. Ta kastrullen från plattan och rör slutligen ner de råa äggen i spagettiblandningen.
Strö gärna över lite parmesanost före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar