Jag använder helst tagliatelle till detta receptet men korv stroganoff passar lika bra att servera till potatismos el kokt ris som till pasta.
Ingredienser (4 pers)
ca 500-600 g tagliatelle
350 g falukorv el liknande korv
1 gul lök
1 äpple
2 dl (½ burk) krossade tomater
2 dl (1 brk) matlag-ningsyoghurt (8%)
1 msk vetemjöl
3 tsk senap mild fransk
3 msk tomatpuré
½ dl chilisås
ca ½ tsk salt
ca 1 krm svart- el vitpeppar
Tillagning
Koka pastan. Skala och skiva löken fint. Skölj, kärna ur och skiva äpplet i små tärningar. Drag skinnet av korven och skär den i ½ cm tjocka strimlor.
Häll tomatkrosset i en kastrull tillsammans med lök och äppelbitar. Låt sjuda några minuter tills löken blivit mjuk. Tillsätt tomatpuré, senap, chilisås, korvstrimlor samt salt och peppar.
Rör ut vetemjölet i yoghurten och blanda ner i kastrullen tillsammans med övriga ingredienser. Låt stroganoffen sjuda ca 5-6 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar