Spenatpasta

En härligt god och nyttig pasta med vitlök och spenat. Spenatpastan smakar gott tillsammans med grissini (italienska brödpinnar), tomat- och löksallad samt citronvatten med isbitar.
Receptet räcker till 4 personer.
Ingredienser
ca 500-600 g spagetti
4-5 dl (ca 300 g) spenat hackad fryst
1½ dl jordnötter (el pinjenötter)
3 msk vegetabilisk olja
1 stor gul lök
2 msk basilika
2 vitlöksklyftor
salt
Tillagning
Koka spagettin. Hacka jordnötterna i mindre bitar. Skala och hacka löken fint. Bryn den mjuk tillsammans med pressad vitlök och matolja på svag värme i en stekgryta.
Tina den frysta spenaten. Blanda den i grytan med löken. Låt sjuda en stund till spenaten är varm. Häll i nöthacket och smaka av med basilika och salt. Blanda den kokta spagettin med spenatröran. Strö gärna över några jordnötter som dekoration före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar