Jambalaya med pilaffris

Smaka på det kreolska köket från Lousiana! Kreolsk mat brukar vara ganska stark men det kan man ju reglera själv.
Detta recept räcker till 4 personer.
Ingredienser
Pilaffris:
1-2 gula lökar
5-6 dl ris
2 msk veg olja el margarin
10-12 dl vatten + 1 buljongtärning
1-2 tsk curry
Jambalaya:
1 sats pilaffris
1 pkt (à 140 g) bacon
1 burk (à 440 g) musslor
2 paprikor
1 burk (à 400 g) krossade tomater
2 msk vegetabilisk olja
2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
Tillagning
Tillaga pilaffriset.
Skär baconet i mindre bitar och mjukstek det i medelvarm panna några minuter.
Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Blanda slutligen ner paprikabitar, tomatkross, olja, baconbitar och de avrunna musslorna i det färdiga riset. Låt allt bli varmt. Pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar.
Jambalayan kan förslagsvis serveras tillsammans med en vitkåls- och ananassallad, apelsinjuice samt ett gott bröd och bordsmargarin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar