Zucchinikaka

Recept på ännu en kaka bakad med zucchini/squash.
Ingredienser
2 dl solrosolja
4 dl farinsocker
4 dl fint riven zucchini
4 ägg
7-8 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1 tsk salt
3/4 dl crème fraiche
1,5 dl grovhackade valnötter
Tillagning
Vispa olja och socker. Tillsätt zucchinin och äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och salt. Tillsätt blandningen omväxlande med crème fraiche. Vänd till sist ner valnötterna. Tillsätt ev lite mer mjöl. (Mjölmängden varierar något beroende på zucchinins saftighet.) Häll smeten i två smorda och bröade formar om 1,5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen, 175° 60 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar